Minik Maceracılar İçin: Bebek Montlarıyla Sıcak ve Tarzlı Kış Günleri

Minik Maceracılar İçin: Bebek Montlarıyla Sıcak ve Tarzlı Kış Günleri

Çocuk bakımında her mevsimin kendine has zorlukları bulunur. Anneler ise genel olarak tedarikli ve tedbirli yapılarıyla oluşabilecek aksiliklere karşı tedbirlidir. Ancak bu başarıları kış aylarında yerini soğuk havalara bırakır. Haliyle minik maceracılar için hastalıkların arttığı zorlu dönemde başlar.  Ebeveynlerse henüz soğukla haşır neşir olmayan yavrularına özel sıcak kıyafetleri bulma telaşı içine girerler. Bu koşturma kış boyunca devam eder durur. Kimileri doğru tercihlerle süreci yönetirken kimileri ise yanlış kıyafetler ile bebeğinin daha sık hastalandığına şahit olur ve üzülür. 

Her açıdan doğru idame gerektiren kış kıyafet seçiminde öne çıkan ürünler ise genellikle bebek montları olur. Küçük bedenleri üzerinde pofuduk pofuduk görüntüsüyle görenlerin de içini ısıtan bu ürünler annelerin gözünden bakıldığında da yavrularının tarzına tarz katar. 

Bebek Montlarıyla Sıcak ve Tarzlı Kış Günleri

Kış dendiğinde hepimizin içi ufak bir cız eder.  Hele ki Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsak. 4 mevsimi en güzel haliyle yaşatan ülkemiz doğu ve batı kışı olarak ta ayrım gösterir. Ancak her halükarda batı bölgelerinde de yaşayanlar Ocak ve Şubat dönemlerinde kışın soğukluğunu hisseder. Tabii yetişkinlerden daha fazlasını hisseden de genellikle bebekleridir.  Geçmişte daha çok koruma amaçlı kullanılan bebek montları, günümüzde üretim araçlarının gelişmesi ve moda tasarımının dünya çapında yaygın hale gelmesiyle farklı özelikler ve tarzlar için de uygun şekilde piyasaya sunulur hale gelmiştir. 

Annelerin genel amacı çocuğunu en iyi şekilde koruyan montları bulmak olsa da sıcaklığın yanında aradığı bir diğer özellikte bebeğin tarzını en iyi şekilde yansıtmasıdır. Bu farkı yaratmak için çaba gösteren ebeveynlerin ise sonuca ulaşması ve bebek montlarıyla sıcak ve tarz kış günleri yakalaması hiçte zor değildir. 

Bebek mont modelleriyle sıcacık bir kış

Bebeğin ihtiyaç duyduğu sıcaklığın temel kaynağı annedir. Ana rahmiyle başlayan yolculukları dünyaya geldiği anda farklı bir evreye taşınır. İkili arasında oluşan bu sıcak bağ ömür boyu da devam eder. Annelerin en korktuğu durumlardan biriyse bebeğinin hastalandığı günlerdir. Her ne kadar anne sütüyle bağışıklık kazanılsa da , hastalığa yol açabilecek faktörlerinde önü kesilmek istenir. Kışın bebekleri saran bebek montları da bu konu da en iyi alternatiflerden biridir.  Ancak her kıyafette olduğu üzere mont içinde seçim ve model tercihleri önemlidir. Çünkü çocuğunuzu hastalıklardan koruma da ve minik maceracılar için tarz yaratma da büyük önem taşırlar. Peki iyi bir bebek mont ve şıklık nasıl sağlanır? 

Yağmurluklar Alternatif Sunar 

Kışın daha hafif geçtiği güney ve batı bölgelerde yağmur ağırlığı fazladır.  Hava sıcaklığının çok düşmediği geçiş mevsimleri ve kış günlerinde bebeğiniz ve çocuğunuz ile yağmur altında yürüyüş ikinizi de mutlu edecektir.  Seçtiğiniz yağmurluğun kesinlikle su geçirmez olması ise en önemli detaylardan biridir. Çünkü bebeğin veya çocuğun ıslanması aktiviteniz de ki eğlenceyi eziyete dönüştürür.  Ayrıca ıslanan bir çocuk çok hızlı bir şekilde hasta olacaktır. Bu nedenle sağlam bir yağmurluk ve altına giyilecek su geçirmez çizmeler ile hem sağlığını koruyabilir hem de ona şık bir tarz yaratabilirsiniz. 

Kürklü Montlar İle Sıcaklığı Hissedin 

Kürklü mont sadece yetişkinler için değil bebek ve çocuklarda da geçerliliği olan trendlerin başında gelir. Doğru ve kaliteli bir ürün tercih edildiğinde dışarıdan gelecek soğuk havaya karşı zırh görevi görürler.  Görüntüsü ve kabarıklığı ile minik maceralar için de keyifle giyilebilen kullanışlı ürünlerdir. Mont altına seçilebilecek botlar ile kombine ve sıcaklığa daha da değer katabilirsiniz.  Ancak burada önemli bir uyarı vermek gerekirse  bu tür montlara karşı seçici davranmanızdır. Zira talep yoğunluğu nedeniyle merdiven altı üretilen ve kalitesiz olan bir çok ürünün görüntüsü dışında koruma ve kullanım ömrü olarak zayıf kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.  Bu nedenle kaliteden asla şaşmayın. 

Yardımcı Aksesuarlar ve Renkler

Kış aylarına en çok yakışan ürünler hırka, yelek, atkı, bere gibi yan ürünlerdir.  Seçtiğiniz montun yanında bebeğinize uygun atkı ve bereler ile farklı kombinler tasarlayabilirsiniz. Girdiği ortamlarda montunu çıkaracağı düşünüldüğünde ise alt kısımda yer alacak triko kazaklar, hırkalar veya yelekler onu olduğundan daha cool gösterecektir. Tabii ne olursa olsun bir çift eldiven bulundurmayı da ihmal etmeyin. Çünkü onların elleri üşürken sizin de yüreğiniz titreyecektir. 

 

Etiketler: bebek
Aralık 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR